Dřevěné šachy jako skvělá hra pro děti i dospělé

Šachy byly vždy vnímány jako královská hra. Zná je každý na světě, ale ne každý je umí hrát. Nejde o hru nikterak snadnou. Jedna věc je znát základní pravidla, jak se mohou figurky pohybovat, druhá je ovládat nejrůznější techniky a strategie.

Máte i vy chuť trochu procvičit vaše mozkové buňky? Za předchůdce šachových her se považuje indická hra čaturanga, jež vznikla kolem roku 500. Současné šachy se vyvíjely ještě několik století, první pravidla a strategie odpovídající tomu, co známe dnes, byly popsány až v roce 847. V Evropě začaly být populární v 11. století.

Dámský gambit šachy zpopularizoval

Dámský gambit je název pro šachové zahájení. Kromě jiného se tak ale jmenuje i nejsledovanější limitovaná série v historii Netflixu. Příběh o dívce ze sirotčince, která se stala světovou šampionkou, nejen vzal za srdce, ale také přivedl spoustu lidí k šachům. Spousta lidí si po zhlédnutí série pořídila dřevěné šachy, s nimiž hrávala i hlavní hrdinka Beth, a začali procvičovat svou šedou kůru mozkovou.

Propadněte šachům i vy

Šachy nejsou hra pro každého. Potřebujete být trpěliví, přemýšliví, zapojit logické uvažování a nebát se učit. Kdo chce být ve hře skutečně dobrý, ten musí studovat různé strategie, šachová zahájení a způsoby útoku. Hrát šachy je totiž skutečné umění. Ačkoliv je možné hrát šachy online, případně v aplikaci ve vašem telefonu, skutečným figurkám se nic nevyrovná. S deskou a figurkami před sebou si v hlavě dokážete lépe vizualizovat celou hru, což je klíčové. U šachů si totiž musíte hru představovat v hlavě, odehrávat si dopředu různé scénáře a podle toho se rozhodovat, jakou figurkou pohnete. Myslíte-li to s hraním vážně, určitě si pořiďte luxusní vyřezávané šachy. Dřevěné šachy Ambassador patří k nejoblíbenějším šachovým sadám, mimo jiné i díky své velikosti.

Praxe dělá mistra

Podobně jako Beth, i vy musíte hrát všude, chcete-li být v šachách skutečně dobří. Nejen fyzicky, ale také ve své mysli můžete odehrávat různé šachové partie. Zpočátku je to trochu složité, takže pokud máte ve svém okolí někoho, kdo se učí hrát šachy, pořiďte mu magnetické šachy jako dárek. S těmi se dá hrát i na cestách, figurky magnetem drží na desce, a tak se neztratí.

Spolupracujeme: Zahradní slunečník